Skriftstørrelse:
- 1 2 3 + Font size

Klik for at skifte skriftstørrelse

Redskaber
Søg
.
Services

Bayer – Førende inden for prævention til kvinder


80 års forskning i hormoner
Med 80 års engageret forskning i hormoner har Bayer udviklet en lang række præventionsmidler. Formålet har lige fra starten været at kunne tilbyde kvinder prævention, der opfylder lige præcis deres personlige behov.

1961 – Den første p-pille til oral indtagelse i Europa
I 1961 lancerede Bayer den første p-pille på det europæiske marked. Hermed lagde vi grunden til vores vores førende position på markedet for hormonbaseret prævention til kvinder. P-pillen forbindes først og fremmest med prævention, der kombinerer østrogen og gestagen. Ca. 60 til 80 millioner kvinder verden over anvender i dag p-piller som prævention.

1972 – Den første minipille
I 1972 lancerede Bayer den første p-pille, der udelukkende indeholdt gestagen. Den indeholder ingen østradiol; kun gestagen i form af 0,03 milligram levonorgestrel. Minipiller fungerer ved at mindske forekomsten af og fortykke slimhinden i livmoderen, så sædcellerne ikke kan nå frem til ægget. Minipiller forhindrer desuden også livmoderens slimhinde i at fortykkes. Dermed kan et befrugtet æg ikke fæstne sig i livmoderen. Minipillerne er mindre sikker præventionsform end kombinerede, orale præventionsmidler. Minipiller er et godt valg for ammende kvinder, der ikke må indtage østrogen. Minipillen skal tages på samme tidspunkt hver dag for at være effektiv.

1973 – Den første kombinerede lavdosispille
Bayer udviklede den første kombinerede lavdosis-p-pille til oral indtagelse (østrogen-gestagen-præparat) med mindre end 0,05 mg østrogen. Det var den første p-pille i verden, der kun indeholdt 0,03 milligram etinylestradiol foruden gestagen. Tidligere præparater indeholdt 0,05 milligram etinylestradiol eller derover.

1979 – Den første trefase-p-pille:
I 1979 lancerede Bayer den første trefase-p-pille. Trefase-p-piller indeholder tre forskellige hormondoser af østrogen og gestagen, der tilsammen efterligner kvindens naturlige menstruationscyklus. Den vigtigste fordel ved trefase-p-piller er, at den samlede mængde gestagen i en cyklus er lavere end ved monofase-p-piller (p-pille til oral indtagelse, der indeholder de samme niveauer af østrogen og gestagen i hver aktive pille) i en tilsvarende dosis.

2000 – Den første p-pille med drospirenon:
I 2000 lancerede Bayer det første orale præventionsmiddel med det unikke gestagen, drospirenon, der indeholder 30 mikrogram etinylestradiol og 3 milligram drospirenon. Drospirenon adskiller sig fra de gestagen-typer, der i øjeblikket findes i andre p-pilletyper. Virkningen minder meget om kvindekroppens naturlige hormon, progesteron. På grund af den milde antimineralkortikoide aktivitet modvirker drospirenon østrogenfremkaldt væskeophobning i kroppen.

2006 – Den første lavdosis-p-pille med drospirenon:
Den første ultralavdosis-p-pille med drospirenon til oral indtagelse lanceredes i Europa (20 mikrogram etinylestradiol og 3 milligram drospirenon).